neděle 14. července 2013

Mělník 2013

"Mohla bych dostat na sobotu volno? Ráda bych jela domů," ptala jsem se svého šéfa. "Bohužel, to nejde, musíš si o volno hlásit alespoň měsíc dopředu." A tak jsem se smířila s tím, že triatlon nejspíš hodně dlouhou dobu nepojedu.

Ovšem v úterý přišel za mnou sám šéf a řekl: "Škrtl jsem tě ze sobotní směny, můžeš domů!" A já se začala těšit na sobotní závod.

Původně jsem měla jet domů autobusem. Úkol číslo jedna - sehnat ve Vídni krabici. Dalo mi to dost práce, díky tomu se mi podařilo našvihat intensivně pár kilometrů. Musela jsem být brzy v práci, takže jsem musela makat. :) V pátek se mi konečně krabici sehnat podařilo, jen cesta na tramvaj (ve Vídni šaliny nejezdí :)) mě dost zmohla. Jít 500metrů s 10 kilovou krabicí dá pořádně zabrat. Jenže taťkovi se nechtělo být vzhůru tak pozdě do noci - přijela bych až o půl jedné ráno, takže pro mě raději přijel. V práci dostávám úkol od mé šéfové - sehnat pivo, které pomáhají ledvinám. :)) Po desáté přijíždím domů, padám do postele a spím.

Ráno vstáváme v přijatelnou dobu - o půl osmé, chystám pár nejnutnějších věcí a vydáváme se do Mělníka. Cesta probíhá bez komplikací. Po cestě se jdu zaprezentovat, jdeme do naší čínské restaurace, která se pomalu stává raritou Mělnického závodu.

Za 5 minut tři startujeme. Hned na začátku plavání se za někým zaháknu a plavu. Po dvou otáčkách ve vodě skupinku předplavávám, abych měla k dobru vteřiny v depe. To se mi daří, v momentě, kdy já opouštím depo, skupinka teprve přibíhá do depa. V klidu si nasazuju tretry, vydýchávám se, když v tom mě dojíždí soupeřka. Zahákuju se, jedeme 37km/hod. Bohužel, v kopcích jsem slabá a soupeřka mi hned v prvním stoupání ujíždí. Zbytek trasy už jedu sama, vůbec mi to nejede - nemám natrénováné kopce? Ve Vídni je to samá rovina, kopec by se tam hodně těžko hledal. Bohužel běh je ještě větší katastrofa. Jak pochod mrtvol. Je vidět, že na běh mi ve Vídni nezbývá moc čas. Když někdo pracuje 11:30-20:00, či 12:00-20:30, kde ho má pak zařadit?

Budu muset se naučit narvat ještě více tréninku do volna a doufám, že příští triatlon bude daleko lepší. Momentálně to vypadá, že další závod absolvuji buď Ausee (AUT), Lipno (CZE), či Faak (AUT).

2 komentáře:

  1. Krásné srovnání s loňským excelentním výkonem, že? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel. Ale já se vrátím silnější! Teda aspoň v to doufám..

      Vymazat