čtvrtek 28. listopadu 2013

Středoškolky v plavání

Jako každým rokem chodím reprezentovat školu v plavání. Poskládat tým bývá rok od roku horší a horší, celkově holky méně sportují. Jako nejlepší plavkyně jsem to měla "povinný." Na středoškolkách vždy nastupuje za školu 6 holek, plave se od každého způsobu (motýl, znak, prsa, kraul) 50 metrů a na závěr jsou dvě štafety - polohová a kraulová, do které nastupují všechny holky. Já jsem letos plavala překvapivě kraula, po 2 letech jsem se tak zbavila motýlka. No i když radši jsem ho plavat měla, jedna holka od nás se trochu přecenila...

Alespoň ilustrační fotka, na bazénu se bojím foťák (teda prozatím mobil) vytáhnout :D


50VZ
Z toho startu nemám moc dobrý pocit. Přišlo mi, že jsem trochu zaspala start - měla špatnou startovní reakci, udělala pár nádechů asi navíc, navíc projela o dohmat finiš a díky tomu jsem skončila těsně pod stupni vítězů. No, nedá se nic dělat, moc chyb na takovou krátkou trať.
6. místo 34,3

4x50 PZ
Při polohové štafetě jsem byla finišmenkou naší štafety, plavala jsem kraula. Při polohové štafetě se plavou disciplíny trochu jinak než při individuálním startu. Začíná se z vody - znakem, pokračuje se prsama, dále motýlek a na závěr připadá kraul. Bohužel jsme hodně ztratily, zejména na motýlkářském úseku, bojovaly jsme o předposlední místo. Pokusila jsem se to předposlední místo urvat pro nás a podařilo se. :) A asi jsem i zaplavala lépe. :)
7. místo

6x50 VZ
Zde plavou všechny holky reprezentující školu. Nějak jsem určila pořadí, bylo to tak nějak jedno. Sama jsem plavala opět poslední úsek, abych mohla dotáhnout případnou ztrátu. Bohužel, opět jsme hodně zaostaly, u nás plavkyně letos nejsou. Jsem tam jenom já a pak holky, které byly nejlepší na kontrolním měření a 50m jakž takž zvládnou. Musím holky ale pochválit, bojovaly a nechaly tam vše. :) Jenže na ostatní školy, kde byly plavkyně minimálně 3, to nestačilo. Přesto se nám podařilo vybojovat opět předposlední místo v rozplavbě. :)
7. místo

Celkové hodnocení
Skončily jsme určitě někde na posledních příčkách, ale to se nedá nic dělat. Holky bojovaly, nechaly tam vše. Sama vím, jaké to je, jít závodit ve sportu, který vůbec nedělám (veslování, basketbal), takže jsem se snažila holky hodně podpořit ... Snad příští rok přijdou na školu nějaké plavkyně (či akvabely), aby měly situaci o dost jednodušší. :)


2 komentáře: