čtvrtek 12. dubna 2012

Aquatlon Zlín

Pro spestření velikonočního víkendu jsme se s taťkou vydali na aquatlon do Zlína (plavání 400m + 5km běh) Na tomto závodě startovali i takové esa jako jsou Jan Čelůstka, či Petr Vabroušek, který si přišel zazávodit i se svým synem Filipem a otcem. Pro mě to byl takový mini souboj s taťkou a ukázka, jak na tom jsem. Letos už moc neplavu, tak mě hlavně zajímal výsledek plavání a chtěla jsem se podívat, jestli jsem se moc nezhoršila.

Plavání
Plavalo se na 25m bazénu po dvou lidech na dráze. Já jsem startovala hned ve 2. rozplavbě. Mohla jsem tak sledovat souboj táty s Vabrouškem starším. Nakonec táťka o dohmat vyhrál. Poté jsem šla na start já. Absolutně jsem nevěděla co mám od sebe čekat. Sice dle tréninkových časů bylo vidět, že jsem na tom zhruba stejně jak před rokem, ale když jsem byla týden plavat u Jany, tak jsem měla problémy s delšími tratěmi. Do vody jsem skočila úplně poslední. Asi jsem nevěřila tomu, že už pískli nebo snad jsem nechtěla dostat 15sec penalizaci za předčasný start. Hned před obrátkou bylo však vše jinak - byla jsem první! :O Proto jsem šla do dalších metrů s obrovskou rezervou. Bála jsem se, že mi dojdou síly a po 200 mě ostatní přeplavou. Jenže co se nestalo, opravdu jsem svoji rozplavbu vyhrála! Čas 6:34 není špatný, ale mám z něj smíšené pocity. Neměla jsem se pokusit to víc napálit a pokusit se vylepšit můj "osobák" - 6:24? Rozhodně je tam dost, co zlepšovat.

V cíli, překvapení. Opravdu jsem vyhrála!
Běh
Běžet se mi po plavání vůbec nechtělo. Bylo strašně chladno a já běh na ovále nemám ráda. To kroužení pořád dokola! Navíc téměř vždycky přepálím začátek ve snaze zlepšit si osobák a zbytek na běhu na dráze trpím. To ale tentokrát nehrozilo, o žádný atak na osobák jsem se nechtěla pokoušet. Byl teprve týden po mé půlmarathonské premiéře a na trénincích jsem se cítila dost špatně. Proto jsem se po startu snažila běžet volně. Pak jsem uviděla ve předu jednu soupeřku, tak jsem se jí stačila držet. Jenže při předbíhání nás jinou skupinkou mi soupeřka trhla a utekla a už jsem ji nedohnala. Pokračovala jsem ve stejným tempu dále. Začalo sněžit. I když jsem měla dvě trička na sobě přesto mě ten studený vzduch profoukl. Dostala jsem křeče do břicha. Cítila jsem se opravdu mizerně. Mám to vzdát? Ne, nakonec jsem si řekla. Bude to skvělý trénink na psychiku, který se mi snad bude hodit v sezóně. Křeče po chvíli pominuly, ale ztuhly mi svaly na boku. Zbytek závodu jsem si protrpěla, proto jsem byla velice ráda, když jsem doběhla do cíle. Čas mě velice mile překvapil. Nový osobák 27:18!! Věřím, že kdyby bylo lepší počasí, tak by se mi podařil daleko lepší čas.

Celkové zhodnocení závodu
Celkově se mi závod vydařil. Jsem moc ráda, že jsem se nijak nezhoršila v plavání. Těší mě že konečně se mi podařilo překonat osobák z TT z loňského Tábora. Závod mi vryl trochu nové motivace. Přesvědčila jsem se že ta dřina za to opravdu stojí. V juniorkách jsme startovaly pouze dvě, proto jsem se i já probojovala na stupně vítězů. Vítězkou se stala reprezentantka Aneta Grabmüllerová, která bude startovat i na Mistrovství Evropy juniorů. Aneta zároveň bojovala i o vítězství v ženách, nakonec však ve finiši prohrála. Byla jsem ráda, že jsem mohla sledovat naše nejlepší triatlonisty nebo třeba souboj tří generací - nejlepší český železný muž zde závodil po boku svého otce a dvanáctiletého syna.

Výsledek duelu JÁ X TAŤKA

Věděla jsem, že na aquatlonu nebudu mít žádnou šanci. Táta to totiž na dráze umí. Vůbec mě tedy nepřekvapilo, že jsem svůj duel prohrála. Série se tedy vyrovnala na 1:1. Doufám, až příště budeme závodit budu Tobě daleko větší soupeřkou a na tiatlonech Tě pořádně potrápím.









4 komentáře:

  1. Určitě na triatlonech budou souboje vyrovnanější, je tam delší plavání :-) Už se těším ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Šikovná dcerka. Ta je Vláďo ještě prožene.

    OdpovědětVymazat